Skip to content
Gratis verzending vanaf € 59 euro
Voor 16 uur besteld de volgende dag in huis
Onze klanten waarderen ons met een 4,7 van de 5 sterren *****

HULP? BEL/WHATSAPP NAAR 013 583 53 73

Veroudert suiker onze huid?

 

Tijdens afgelopen jaren zijn we ons sterk bewust geworden van de schade die overmatige blootstelling aan de zon en het gebruik van tabak aan onze huid kunnen toebrengen... Maar zijn we ons wel bewust van de impact van suiker op onze huid?

Voeding vormt een essentiële pijler voor onze gezondheid, zoals blijkt uit de bekende uitspraak "we zijn wat we eten". Onderzoek wijst uit dat geraffineerde suikers en verzadigde vetten bijdragen aan verhoogde oxidatie, dehydratatie en als gevolg daarvan vroegtijdige veroudering van de huid.

Suiker veroorzaakt een chemische reactie genaamd glycatie wanneer er sprake is van overmatige glucose, wat leidt tot achteruitgang op cellulair niveau. Dit beschadigt de structuur van de huid en veroorzaakt stijfheid van collageen- en elastinevezels, waardoor de huid haar stevigheid en elasticiteit verliest.

De negatieve gevolgen van suiker zijn te talrijk om de consumptie ervan te negeren:

- Verkorting van de levensverwachting.
- Verzuring van het lichaam, wat het vatbaarder maakt voor verschillende soorten aandoeningen.
- Remming van de opname van calcium en magnesium, wat bijdraagt aan botontkalking.
- Bevordering van de groei van verschillende ziekteverwekkers.
- Verergering van pijn en ontstekingen.

Zodra je suiker uit je dieet schrapt, zal je lichaam je dankbaar zijn en zal je huid er anders uitzien - meer gehydrateerd, stralend en beter beschermd tegen externe invloeden.

Vermijd zoetigheden, taarten, sterk bewerkte voedingsmiddelen... Kortom, beperk de inname van geraffineerde koolhydraten.

Let goed op de etiketten van de producten die je koopt; hier vind je de nodige informatie om te achterhalen of er verborgen suikers zijn. Wees voorzichtig met verpakte sappen, sauzen, ijsjes...

Verhoog je consumptie van voedingsmiddelen met antioxidanten en hoge percentages vitamine C en silicium.

Dit betekent niet dat je de smaak in je maaltijden moet opgeven. Zoek naar gezondere alternatieven zoals kaneel of vanille die geen schade toebrengen aan je lichaam.

In kaneel vinden we een krachtige bondgenoot, omdat het helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Een uitgebalanceerd dieet met alle benodigde macronutriënten en micronutriënten zal je helpen de gezondheid van je lichaam te behouden en je beter te laten voelen.


Angela Tejedera

Diëtist/Cosmetoloog

 

Prev Post
Next Post

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
this is just a warning
Login
Winkelwagen
0 items
0%