Skip to content
Gratis verzending vanaf € 59 euro
Voor 16 uur besteld de volgende dag in huis
Onze klanten waarderen ons met een 4,7 van de 5 sterren *****

HULP? BEL/WHATSAPP NAAR 013 583 53 73

INGEGROEIDE HAARCYSTEN: BEHANDELINGEN, OORZAKEN EN SYMPTOMEN

 

We weten allemaal dat het krijgen van ingegroeide haren niet bepaald een welkome gebeurtenis is, maar wat nog erger kan zijn, is de ontwikkeling van een ingegroeide haar cyste, die pijn en irritatie bij klanten kan veroorzaken - of gewoon ongemakkelijk kan zijn!

Als professionals is het niet alleen onze plicht om klanten verantwoord te waxen om het risico op ingegroeide haren te verminderen, maar ook om hen te informeren over de beste praktijken voor nazorg thuis om ingegroeide haren na het waxen te voorkomen.

In deze handleiding zullen we ingaan op de symptomen en behandeling van ingegroeide haar cysten en al uw vragen beantwoorden over hoe ze zich vormen.

 

OPMERKING VOOR SCHOONHEIDSSPECIALISTEN

Uw klanten moeten het verschil begrijpen tussen typische ingegroeide haren en wanneer het is overgegaan in een cyste. Het is verstandig om hen te informeren over de juiste procedures voor behandeling en hen eraan te herinneren wat ze NIET moeten doen als ze een cyste hebben in vergelijking met een ingegroeide haar.

Op deze manier, als ze dit ooit ervaren na hun ontharingsafspraak, zullen ze zich dankzij de door u verstrekte educatie goed voorbereid voelen.

 

INGEGROEIDE HAAR: OORZAKEN


Voordat we ingegroeide haar cysten bespreken, laten we beginnen met ingegroeide haren. Als professional bent u waarschijnlijk goed bekend met deze gebeurtenis, maar het is belangrijk om deze informatie bij de hand te hebben om door te geven aan klanten die mogelijk minder bekend zijn.

Ingegroeide haren ontstaan wanneer haarschilfers die zijn achtergebleven na het verwijderen van haar teruggroeien in het oppervlak van de huid. Ingegroeide haren kunnen ontstoken, kleine bultjes veroorzaken die ongemakkelijk en gemakkelijk geïrriteerd kunnen raken.

Maar wat veroorzaakt ingegroeide haren? Ingegroeide haren kunnen het gevolg zijn van verschillende factoren, waaronder onjuiste ontharingstechnieken, zoals waxen of scheren in de verkeerde richting van de haargroei, of bestaande huidaandoeningen zoals een droge huid of gedehydrateerde huid die gemakkelijk ontstoken raakt door het verwijderen van haar.

Mensen met een gevoelige huid kunnen bijzonder kwetsbaar zijn vanwege de van nature gemakkelijk irriteerbare aard van hun huid. Ingegroeide haren komen ook vaak voor bij mensen met grove haartypes, vooral degenen met grove gezichtsbeharing.

Of u nu waxt, scheert of een andere methode voor het verwijderen van haar gebruikt, het toepassen van de juiste pre-waxverzorging (door het aanbrengen van Depilflax's Original Pre-Wax Gel!), of exfoliëren en hydrateren voor het verwijderen van haar kan de huid goed voorbereiden en de kans op ingegroeide haren verminderen.

 

INGEGROEIDE HAAR CYSTE

Als u scheert, kunnen de haarschilfers die door scheermessen worden veroorzaakt, vaak leiden tot onjuiste teruggroei van het haar en resulteren in ingegroeide haren. Bovendien kunnen onjuiste scheertechnieken of het gebruik van botte scheermessen gemakkelijk leiden tot scheerbrand of ingegroeide haren, vooral bij het twee keer over hetzelfde gebied gaan met een oud scheermes. Dit kan eenvoudig worden voorkomen door het gebruik van nieuwe, scherpe scheermessen en de juiste techniek, of door scheren helemaal te vermijden ten gunste van meer effectieve methoden voor het verwijderen van haar.

Naast huidtype en gevoeligheidsniveaus die van invloed kunnen zijn op het risico van het ontwikkelen van ingegroeide haren, kan het dragen van de juiste kleding na het waxen van invloed zijn op de groei van ingegroeide haren.

Ongeacht welk proces voor het verwijderen van haar u gebruikt, is het volgen van de juiste nazorgprocedures essentieel om de groei van ingegroeide haren te verminderen.

Breng Depilflax hydraterende en verzachtende Original Post-Wax emulsie en Post-Wax Oil aan om de huid te helpen herstellen na het verwijderen van haar. Zorg er ook voor dat u verdere irritatie van de huid vermijdt en deze laat ademen door losse, ademende kleding te dragen. Geen strakke of verstikkende stoffen toegestaan!

Hoewel u het meest risico loopt op ingegroeide haren bij het scheren, kunnen ze helaas het gevolg zijn van elk proces voor het verwijderen van haar. Daarom is pre- en post-waxverzorging en het vermijden van overmatige wrijving van de huid na het waxen zo belangrijk.

Bij het optreden van ingegroeide haren zijn ze gelukkig zeer behandelbaar en verdwijnen ze meestal vanzelf. Voor degenen die blijven hangen, kunnen ze echter op verschillende manieren worden behandeld:

Depilflax hair puller serum: 24-48 uur na het waxen, Zorg ervoor dat u de Hair puller serum spray aanbrengt om de huid te desinfecteren en te ontdoen van ingegroeide haren.
Warm kompres: na het verschijnen van ingegroeide haren, warme kompressen op het gebied aanbrengen om haren te lokken en poriën te reinigen.
Huidverzorgingsroutine: Zorg ervoor dat u de huid regelmatig reinigt en exfolieert, en probeer het haar vanzelf weg te laten gaan zonder het gebied verder te irriteren.


Wat is een ingegroeide haar cyste?

Een ingegroeide haar ontstaat wanneer een haar onder de huid gevangen zit en blijft groeien in plaats van omhoog in een typisch groeipatroon. Deze ingegroeide haar ontwikkelt zich tot een ingegroeide haar cyste wanneer een stof, vaak vloeistof, zich in de loop van de tijd ophoopt en onder de huid gevangen raakt in een zakvorming.


Dit soort cysten kan soms gevuld zijn met lucht, huidcellen of zelfs keratine.

Cysten steken hun lelijke kop op (grapje, cysten hebben geen kop) als een grote bult onder de huid.

Dit is een duidelijk verschil tussen een ingegroeide haar en een ingegroeide haar cyste. De ingegroeide haren veroorzaken kleinere bultjes met een kop waar je soms zelfs het daadwerkelijke haar onder het oppervlak kunt zien. Een cyste zal veel groter zijn en heeft geen kop. Dit is een teken dat de daadwerkelijke ingegroeide haar nu veel dieper onder de huid zit en niet toegankelijk is om vanaf te komen.

Deze cysten kunnen zich overal op uw lichaam voordoen waar ontharing plaatsvindt, meestal in het schaamstreekgebied.

Cysten kunnen vaak behoorlijk pijnlijk worden en gaan waarschijnlijk niet vanzelf weg vanwege de hoeveelheid vloeistof die onder de huid is opgesloten. Het is verstandig om met uw arts of dermatoloog te praten voor behandelingsaanbevelingen zodra het dit punt bereikt.

Wat als u denkt dat het verder is gegroeid tot een geïnfecteerde cyste?HOE ZIET EEN GEÏNFECTEERDE INGEGROEIDE HAAR CYSTE ERUIT?

Een geïnfecteerde ingegroeide haar cyste ziet eruit als een overdreven rode bult, met extra roodheid en zwelling rond de bobbel op de huid. Het voelt warm aan en kan intense pijn veroorzaken.

Op de foto staat een normale cyste, die niet verward mag worden met een ingegroeide haar cyste. Ze zien er misschien hetzelfde uit, maar hebben verschillende oorsprongen en behandelopties. Als u tekenen van infectie opmerkt of als de cyste op enigerlei wijze is veranderd, raadpleeg dan een arts of dermatoloog voor professionele behandeling.

 

 

Op dit punt is het niet ongewoon dat een arts orale of topische antibiotica voorschrijft om te helpen bij de infectie; ze kunnen dan een behandelingsplan bespreken over hoe de cyste volledig te verwijderen als deze is gevorderd.

Dus stel je hebt deze aanzienlijke rode bult onder je huid die een beetje pijnlijk is en minder aantrekkelijk. Het is niet geïnfecteerd, maar het is er nog steeds. Hoe kom je van deze hardnekkige cyste af?HOE KOM JE VAN EEN INGEGROEIDE HAARCYSTE AF?

Eenmaal een ingegroeid haar is gevorderd tot een cyste, is het onwaarschijnlijk dat het vanzelf verdwijnt, zelfs niet met pogingen tot thuisbehandeling. Om de cyste volledig kwijt te raken, moet je naar een arts gaan voor verwijdering.

Vermijd ten koste van alles het oppikken, snijden, knijpen, krabben, epileren of gewoon aanraken van die cyste. Dit zal het alleen maar verder ontsteken of meer bacteriën opbouwen.

Vanwege de ophoping van verschillende stoffen (lucht, vloeistof, huidcellen, enz.) diep onder de huid, is het ingegroeide haar nu ver naar beneden geduwd en niet toegankelijk, zelfs niet met exfoliatie of warme kompressen.

Dus… MOET IK EEN INGEGROEIDE HAARCYSTE KNAPPEN?

Nee! Knijp nooit een ingegroeide haarcyste. Onthoud, cysten hebben geen koppen zoals ingegroeide haren doet. Als je aan de cyste knijpt of pulkt, loop je het risico op een infectie of littekenvorming, wat wegen zijn die je niet wilt inslaan. Dit betekent - niet knappen.

Als je op zoek bent naar verlichting van de cyste totdat je bij je arts komt, gebruik dan warme kompressen om eventuele pijn te verlichten. Warme kompressen elke dag een paar minuten per dag kunnen de cyste helpen langzaam op natuurlijke wijze te legen.

Zorg ervoor dat je geen haar op of direct rond de cyste verwijdert. Waxen of scheren van de cyste kan de zaken verergeren en voorkomen dat het beter wordt.

PROFESSIONELE BEHANDELING VAN INGEGROEIDE HAARCYSTE

Je arts zal naar eigen inzicht handelen als het nodig is om de cyste te verwijderen.

Als er geen pijn is geassocieerd met de cyste en deze klein genoeg is dat de arts van mening is dat deze vanzelf kan verdwijnen, krijg je mogelijk advies over hoe je deze moet beheren of verminderen in plaats van verwijderen.

Als de cyste moet worden verwijderd, zal je arts een steriel instrument gebruiken en een minuscule snede maken om de inhoud van de cyste en het ingegroeide haar dat alles begon te verwijderen. Daarna kunnen ze antibiotica of een topisch steroïde medicijn voorschrijven om ontsteking en roodheid te verminderen.

BEHANDELING VAN INGEGROEIDE HAARCYSTE THUIS
In milde gevallen van ingegroeide haar cysten kan het eruitzien als een ontstoken ingegroeide haar, of helemaal niet merkbaar zijn. Voor deze soorten cysten is thuisbehandeling een goede optie om te voorkomen dat ze zich verder ontwikkelen.

Er zijn veel thuisbehandelingsopties voor deze kleine cysten. Breng een warm kompres aan op het getroffen gebied om de huid te kalmeren en het porie te openen, net zoals je zou doen bij een gewone ingegroeide haar. Hierdoor kan het haar geleidelijk minder gezwollen worden in de huid en zal het ontstoken gebied kalmeren.

Als je cysten zich ontwikkelen en een zorg worden, of als je pijn, ongemak of aanwijzingen hebt dat het gebied geïnfecteerd is, raadpleeg dan je arts voor aanvullende behandeling en geschikte aanbevelingen.

VOORKOMEN VAN INGEGROEIDE HAARCYSTE

Omdat er niet veel gedaan kan worden om ingegroeide cysten thuis te behandelen, zullen we ons richten op het voorkomen van ingegroeide haar cysten om te voorkomen dat deze een cyste worden.

Voor zeven fantastische suggesties over hoe je gewone ingegroeide haren kunt behandelen en voorkomen, raadpleeg onze volledige gids.

Twee belangrijke preventieve maatregelen om een ingegroeide haar te vermijden, zijn exfoliatie en het gebruik van een ingegroeide haar serum na het verwijderen van het haar.

Zoals we eerder hebben vermeld, is het van cruciaal belang voor de preventie van ingegroeide haren dat je de best mogelijke routine voor pre- en post-waxverzorging volgt.

Vóór een waxservice gebruik je de Original Pre-Wax Gel van Depilflax om de huid te reinigen en te exfoliëren. Na een behandeling breng je de Original Post-Wax Lotion en Post-Wax Oil van Depilflax aan om vocht en hydratatie vast te zetten, en om het herstelproces van de huid te versnellen.

Herinner je klanten eraan om 2 tot 3 dagen voor hun waxafspraak te exfoliëren, evenals ongeveer 2 dagen na het waxen. Hun reguliere huidverzorgingsroutine moet ook een exfoliatieschema omvatten.

Exfoliatie voorkomt dat dode huidcellen een barrière creëren voor het haar om uit te groeien of overtollige ophoping van huidcellen die een cyste onder de huid zouden kunnen creëren.

 

 

Vergeet nooit Depilflax's Originele Ingrown Hair puller Serum Spray te gebruiken om ingegroeide haren te voorkomen en op te lossen voordat ze een probleem worden.

Over het algemeen, voorkom dat ingegroeide haren zich voordoen, maar als je op dat punt bent, neem dan maatregelen om de ingegroeide haar te behandelen VOORDAT het een cyste wordt.

Eindgedachten

Ingegroeide haren kunnen het gevolg zijn van elke vorm van ontharing. Zonder de juiste preventie en behandeling zou je snel te maken kunnen krijgen met een ingegroeide haar cyste.

Cysten veroorzaakt door ingegroeide haren zijn veel pijnlijker en duren langer om te genezen en kwijt te raken. Als je probeert om zelf de cyste uit te knijpen, plukken of te epileren, loop je het risico op een infectie en littekens.

Cysten worden het beste behandeld door artsen met veilige en minimaal invasieve verwijdering. Het raadplegen van een arts zal ook helpen bij de behandeling of het voorkomen van mogelijke infecties.
Prev Post
Next Post

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
this is just a warning
Login
Winkelwagen
0 items
0%